Pieter Challenge 2024

‘Op weg naar meer beweging!’, dat is het doel van de Pieter Challenge, een 12-weken wandelprogramma, waarin deelnemers vanaf april worden klaargestoomd voor een feestelijke wandeling (3, 5 of 10 km) naar de top van de Sint-Pietersberg op zondag 30 juni.  Dit alles onder begeleiding van de beweegcoaches van Maastricht Sport. 

Wandelprogramma op maat
Voordat deelnemers starten met het wandelprogramma neemt Maastricht Sport begin april verschillende testen af. Deze testen geven onder andere een beeld van de kracht en conditie van de deelnemer. Deze informatie nemen de beweegcoaches mee, zodat deelnemers een wandelprogramma op maat volgen.  We herhalen de testen na 12, 26 en 52 weken en koppelen hieraan ook onderzoek. Vanaf april starten de deelnemers in hun eigen wijk en in groepjes met het 12-weken wandelprogramma. De wandeltrainingen zullen gedurende deze 12 weken twee keer per week plaatsvinden.  

Feestelijk slotevenement
Om het einde van het 12-weken wandelprogramma én het begin van een nieuwe levensstijl te vieren vindt er een feestelijk slotevenement plaats. Hier lopen we met alle deelnemers de laatste kilometers van het Pieterpad en eindigen we op een feestelijke manier. 

Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer weten over de Pieter Challenge? Kijk dan alvast op onze webpagina. U kunt daar al uw deelname interesse kenbaar maken. Begin maart publiceren wij meer details over de exacte data en locaties waar de Pieter Challenge 2024 in april van start gaat.

Sluit de enquête