Terugblik lancering Beweegonderzoekfonds Limburg

We kijken terug naar een geslaagde lancering van het Beweegonderzoekfonds Limburg op donderdag 22 juni. Onder leiding van dagvoorzitter Bas van Mulken kwamen we samen met de genodigden letterlijk in beweging om het nieuwe fonds van de Health Foundation Limburg officieel te lanceren.

Vitaliteit, preventie en inclusiviteit

Helen Mertens, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Health Foundation Limburg en voorzitter Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+, trapte de kick-off bijeenkomst van het Beweegonderzoekfonds Limburg af. Zij lichtte toe waarom het Maastricht UMC+, als eerste universitair medisch centrum in Nederland, een fonds aan zich verbindt dat zich middels beweegprogramma’s voor en met de inwoners van de regio richt op preventie en vitaliteitsbevordering.

Hubert Mackus, wethouder van de gemeente Maastricht, onderstreepte vervolgens het belang van bewegen voor een vitale samenleving en de noodzaak van domein overstijgende samenwerking om maximale impact te realiseren.  

Lancering en onthulling

Vervolgens werden de topsportambassadeurs van ons fonds onthuld. Maartje Paumen, Bart Brentjens en Arnold Verleyde lichtten hun ambassadeurschap aan de hand van een videoboodschap toe aan het publiek. Ook Carl Verheijen sprak, als voorzitter van de nationale Beweegalliantie, in deze videoboodschap zijn steun uit voor ons fonds. Na de videoboodschap, had Bas van Mulken de eer om de mascotte van het Beweegonderzoekfonds Limburg te onthullen. Onze mascotte bracht vervolgens samen met ondersteuning van Maastricht Sport het publiek in beweging om daarna samen met Ineke Griede, directeur Health Foundation Limburg, en Guy Peeters, voorzitter Health Foundation Limburg, het Beweegonderzoekfonds Limburg officieel te lanceren.

In gesprek met…

Voordat de dag werd afgesloten ging Bas van Mulken in gesprek met de initiatiefnemers van het fonds: Ineke Griede, Rob Vanwersch, Tim Boymans en Stef Kremers. Zij vertelden meer over de aanstaande events en activiteiten van het fonds evenals het gerelateerde onderzoek. 

Benieuwd hoe de dag verliep? Bekijk dan onderstaande video:

Sluit de enquête