De ervaring van Vera

“De maat was vol”, zegt Vera Coumans, een vitale 70-plusser die al sinds haar jeugdjaren met rugklachten kampt. “Altijd maar pijnstillers slikken en eindeloos naar de fysiotherapie, het hielp gewoonweg niet meer. Het leek wel of de klachten erger in plaats van minder werden. Ik werd er boos van, ben per direct gestopt met de fysiotherapie en naar de huisarts gestapt. Die verwees mij door naar de Stadspoli.”

''Ik ben hier op mijn plaats''

“Ik voel me nog jong, doe nog alles zelf en dat wil ik zo lang mogelijk blijven doen. Maar die vervelende rugpijn speelt mij steeds meer parten. Ik kan mijn achterkleinkinderen van 2 en 4 niet meer optillen! Dat vind ik echt vreselijk en wil ik veranderen. Corona heeft me geen goed gedaan, ik ben veel meer thuis geweest en kan nauwelijks nog lopen. Op de Stadspoli is goed naar mij geluisterd. De arts heeft mij doorverwezen naar het ziekenhuis voor een MRI-scan. Helaas kwam daaruit naar voren, dat er geen behandeling is voor mijn rugklachten. Het devies is: blijven bewegen. Tijdens het uitslaggesprek op de Stadspoli ben ik doorverwezen naar Maastricht Sport.”

Op mijn plek

“Ik heb een heel fijn gesprek gehad met een beweegcoach en een aantal testen gedaan om mijn conditie en mogelijkheden te bepalen. Daarna kwam ik in een fitnessgroepje terecht omdat mijn vriendin met wie ik sport alleen op dat tijdstip kon. Maar dat was eigenlijk precies wat ik niet wilde. Ik heb dat meteen aangegeven en gelukkig is er direct iets anders geregeld. Nu sport ik één keer per week in een groep van ongeveer acht personen, allemaal 70-plussers. Dat bevalt me heel erg goed. Het is gezellig om samen te sporten, het motiveert en stimuleert. De oefeningen zijn op muziek, de trainer is leuk en brengt ’t goed. Ik ben hier heel erg op mijn plaats. Er wordt goed naar mij geluisterd én gekeken. De begeleiding tijdens de training is uitstekend. Daarnaast krijg ik elke week een telefoontje waarin ik kan aangever of er iets aangepast moet worden. Echt super!”

Sluit de enquête